Baby met eczeem

Hoe ontstond het idee voor Zogezeept?

Dit is de reden dat Zogezeept bestaat.

Je ziet hier onze jongste op een familievakantie. Dikke pret, strand, zon, eten,..., maar die wangetjes... vol eczeem. En krabben maar dat manneke. Ik weet niet of je ervaring hebt om een baby te weerhouden van een natuurlijk instinct zoals krabben wanneer het jeukt, maar laat me je zeggen dat dat vreselijk moeilijk is.

Ik ben me dan gaan verdiepen in hoe je dat eczeem aan kunt pakken. Zowel van binnenuit (voeding, welzijn,...) als van buitenaf. Eerst heb ik alle geparfumeerde huidverzorging buiten gegooid. Die zak die je in België standaard in je kamer krijgt als je bevallen bent, die is ongetwijfeld sympathiek bedoeld, maar daar zitten producten in die helemaal niet nodig zijn voor een baby. Allerhande wasemulsies en body lotions en crèmes die een gevoelig babyvelletje helemaal de war in kunnen sturen. Pas op, ik heb ze bij mijn andere kinderen ook gewoon gebruikt zonder me er vragen bij te stellen en bij hen is het goedgekomen, maar het was duidelijk niet iets dat werkte voor de jongste.

Maar als je die producten niet smeert, wat dan wel?

Ik ontdekte hoe natuurlijker, hoe beter.

Sheabutter-virginsheabutter

Dus het werd ongeraffineerde shea boter. Puur uit de natuur, zonder overbewerkt te zijn door een of andere fabriek. Het hield zijn wangetjes lekker vettig.

In die periode was ik ook aan de slag met het maken van natuurlijke zeep, voor eigen gebruik. Ik formuleerde een zeep speciaal voor zijn velletje, zonder geur- en kleurstoffen. Gewoon een blok pure zeep, evenwichtig geformuleerd, met een lekkere overvetting, niet teveel kokosolie want dat kan een uitdrogend effect hebben. Met zoete amandelolie, gekend voor zijn voedende en hydraterende eigenschappen. 

ZoZacht met calendula

Dit blok werd samen met de shea boter de basis van zijn verzorging. Niet dagelijks, want zo vuil werd hij toch niet. Maar als het tijd werd om zijn snoet te poetsen, dan gebeurde dat met dit blok zeep.

Ik ben geen arts, dus ik kan niet zeggen dat dit HET geneesmiddel was voor hem. Feit is wel dat het eczeem zienderogen verminderde.

Toen ik het effect zag van mijn zeep op zijn velletje dacht ik: dit moet ik delen met de wereld. Mensen moeten weten wat ze smeren en wat daarvan de effecten zijn op hun huid. En ik ga het mensen gemakkelijker maken door mijn eigen zeepmerk op te starten.

...en zo werd Zogezeept geboren ❤️

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.